Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Valentijn voldoet niet aan de verwachtingen van rozentelers

  Valentijn voldoet niet aan de verwachtingen van rozentelers

  0

  Telers van Red Naomi! zijn niet tevreden over de prijsvorming in aanloop naar Valentijn. Gemiddeld lagen de prijzen zo’n 20 cent lager dan vorig jaar. Aan de verkoop lag het volgens exporteurs niet; de vraag naar bloemen was goed. „Er kwam gigantisch veel rood voor de klok.”

  Telers van Red Naomi! zijn niet zo te spreken over de prijzen die dit jaar genoteerd zijn in de periode voor Valentijn. Volgens Aad Hogervorst Van Royal Roses in Leidschendam staat de prijsvorming al lange tijd onder druk. Ook Valentijn heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken. „Het probleem is de grote aanvoer vanuit het buitenland. Ik kijk elke ochtend mee op de klokken en vanochtend zag ik tien minuten lang rozen van één grote aanvoerder voorbijkomen”, schetst hij het probleem. „Ongeacht de kwaliteit, hebben Nederlandse rozentelers hier last van. In januari lagen onze prijzen een kwartje lager dan vorig jaar en dat terwijl de kosten alsmaar toenemen. Voor mijn gevoel staan we aan de rand van een nieuwe crisis, met alle onzekerheden in de markt”, zegt Hogervorst.

  Dit artikel verder lezen?

  Inloggen als abonnee

  Nog geen abonnee?

  Direct registreren

  Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database
  Cindy van der Zwet
  Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

  Reageer op dit artikel

  avatar