Vier nieuwe soorten Hibiscus op de Trade Fair Naaldwijk

  Tijdens de Trade Fair Naaldwijk (11&12 maart) toont Kwekerij Groenhof uit Poeldijk vier nieuwe soorten Hibiscus in de stand van telersvereniging Decorum. De nieuwe soorten worden allemaal in potmaat 13 gekweekt.

   

  Het viertal Hibiscussen heeft volgens het telersechtpaar Marco en Renate van Koppen ieder zijn eigen, bijzondere kenmerken, kleuren en eigenschappen. Een ding hebben ze wel gemeen: de planten maken van je terras en huiskamer een waar tropisch kleurspektakel.

  De Hibiscus Aura heeft grote, diepgele bloemen. Dankzij de vele vertakkingen is dit een plant met een volle vorm. Hij groeit zeer gestaag, zodat de plant niet snel zijn vorm verliest

  De Hibiscus Bonbon heeft rode gevulde bloemen en glimmend blad.

  De cultivar Kandy is hibiscus op stam. De knop is al kleurtonend en als de bloem ontluikt. Hij heeft grote, donkerroze bloemen.

  Hibiscus Neon heeft een meerkleurige bloem: roze, geel én wit. Door de vele vertakkingen heeft de Neon een brede plantopbouw.

  De nieuwe types zijn vanaf begin mei verkrijgbaar in potmaat 13. Op de Trade Fair Naaldwijk kun zijn ze alvast bewonderen!

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties