Voorjaarsverrassingen: tuinplanten februari

Voor wie niet kan wachten om de tuin tot leven te brengen, zijn voorjaarsverrassingen als Corylus avellana ‘Contorta’, Arabis, Primula en Aubrieta een uitkomst. Niet alleen bloeien ze vroeg, de laatste twee gooien er later in het jaar vaak een tweede ronde tegenaan. Bloemenbureau Holland heeft deze planten daarom gekozen tot tuinplanten van de maand februari.

Al deze voorjaarsplanten zijn vroege bloeiers en hebben wortels op het Europese continent. Arabis komt uit de Kaukasus, Primula is een alpenbewoner, Aubrieta groeit vooral in Zuid-Europa in bergachtige gebieden, tussen rotsen en stenen en Corylus verblijft al eeuwenlang in de buurt van mensen. Niet alleen om de noten, maar ook omdat aan de plant allerlei spirituele eigenschappen worden toebedacht.

Alle planten staan graag zonnig, al kunnen ze ook wat halfschaduw hebben. Voor alle vier geldt dat de grond het water goed moet kunnen afvoeren en dat de planten in bakken of kuipen meer water nodig hebben dan in de vollegrond. Geef ze bij het planten vooral ook de ruimte.

Tuinplant van de maand

De ‘Tuinplant van de maand’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een of meerdere planten die het opvallend goed doen bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend zijn, maar wel potentie hebben om het goed te doen in de tuin, op het terras of op het balkon.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties