Vreugdenhil doneert ruim  € 10.000,- aan WNF

  Het Zambian Carnivore Programme van het Wereld Natuur Fonds heeft € 10.089,03 gekregen van potplantenkwekerij Vreugdenhil Bulbs en Plants. De kwekerij uit ’s-Gravenzande haalde het geld op via zijn plantenmerk African Breeze.

  Vreugdenhil Bulbs & Plants voert sinds dit jaar het merk African Breeze voor al zijn planten met afrikaanse roots: ornithogalum (O. dubium en O. thyrsoides), Scilla peruviana, Ensete maurelli, Albuca spiralis ‘Frizzle Sizzle’, lachenalia, pennisetum en eucomis.

  Van iedere plant die verkocht wordt onder het merk African Breeze, gaat een halve eurocent richting het Zambian Carnivore Programme (ZCP). Met ruim twee miljoen beschikbare planten moest dit een mooi bedrag kunnen opleveren. Het project, wat ondersteunt wordt door het Wereld Natuur Fonds, beschermt alle grote carnivoren in Zambia. Opleiden en begeleiden van de lokale bevolking is een belangrijk onderdeel van dit programma. Zo probeert men iedereen er bewust van te maken hoe belangrijk grote carnivoren zijn voor het natuurlijk evenwicht in Zambia.

  Vreugdenhil Bulbs & Plants heeft een goede connectie met Zambia, omdat er een intensieve samenwerking is met een kwekerij waar bollen van hun potamaryllissen worden geteeld.

  Plantenmerk wordt goed opgepakt

  Het nieuwe plantenmerk African Breeze wordt volgens teler Jochem Vreugdenhil goed opgepakt door de exporteurs en ook herkend door de consumenten. Hij spreekt van een zeer geslaagd eerste jaar en wil het ZCP-project graag blijven steunen, liefst met een nog grotere donatie. Door onze intensieve samenwerking met diverse kwekers in Afrika, voelt het bedrijf zich zeer verbonden met het continent en ziet zij het als hun plicht om iets terug te doen. „Zowel voor de mensheid als voor de dieren die daar leven’ zegt Jochem Vreugdenhil.

  Het bedrag van € 10.089,30- is recent overhandigd op het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds.

  Jochem Vreugdenhil, zijn vrouw Marjolijn en zoon Luuk met de cheque voor het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist. Na een rondleiding zijn ze bijgepraat door Christiaan van der Hoeven (rechts op de foto), die bij het WNF verantwoordelijk is voor het ZCP-project. Hij vertelde dat dit soort donaties een verschil maakt voor de toekomst van het project. Vreugdenhil volgt het WNF al vanaf kleins af. Om nu zoiets terug te doen voor deze organisatie vind hij als persoon heel fijn.

   

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  luuk vreugdenhil
  luuk vreugdenhil
  4 jaren geleden

  ik heb dat gedoneerd ik ben luuk vreugdenhil