Vreugdenhil doneert wederom ruim €10.000 aan WNF

Potplantenkwekerij Vreugdenhil Bulbs & Plants maakt om precies te zijn €10.139,16 over aan het Wereld Natuur Fonds in Zeist. Het is een deel van de opbrengst van hun producten die vallen onder de merknaam African Breeze. Vorig jaar leverde de actie eveneens ruim €10.000 op voor het WNF.

Week 39 zijn Jochem, Marjolijn en Luuk Vreugdenhil langs geweest bij het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist om de cheque te overhandigen. Het geld gaat net als vorig jaar naar aan het Zambian Carnivore Programme (ZCP), een project dat gesteund wordt door het WNF. Ook dit jaar hield de kwekerij uit ’s-Gravenzande per verkochte plant  een halve eurocent in voor het goede doel.

Bewuste keuze voor ZCP-project

Teler Jochem Vreugdenhil over zijn keuze voor het ZCP-project: „De carnivoren staan bovenaan in de voedselketen en bewaren hiermee een gezond evenwicht in de natuur. Juist in een crisistijd als deze blijkt hoe belangrijk het is om voor onze natuur en een goed werkend ecosysteem te zorgen. Het verdwijnen van natuurlijke leefgebieden waardoor de biodiversiteit uit balans is, verhoogt de kans op besmettingen en opkomende zoönosen (ziekten die van dieren op mensen worden overgedragen).” Over een relatie tussen Covid-19 en de natuur is ook iets te lezen op de website van het WWF.

Naamsbekendheid African Breeze groeit

Rob Klop, sales manager bij Vreugdenhil Bulbs & Plants, merkt dat de naamsbekendheid van het African Breeze merk grote stappen maakt. In het assortiment is de kwekerij voortdurend aan het testen met nieuwe soorten. Men hoopt volgend jaar weer nieuwe lijnen toe te voegen.

van links naar rechts; teler Jochem Vreugdenhil, zijn vrouw Marjolijn en zoon Luuk

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties