WorldSkills Netherlands ontwikkelt app voor beroepskeuze

WorldSkills Netherlands heeft in samenwerking met PlaytoWork een nieuwe app ontwikkeld waarbij jongeren spelenderwijs hun interesses achterhalen zodat ze een goede keuze kunnen maken voor hun studie- en beroepskeuze. Deze app is een extra middel dat ingezet kan worden binnen het Loopbaanoriëntatie en Begeleidings-traject van scholen.

De Play Your Skills app bestaat uit meerdere games die gebruikers kunnen spelen. Jongeren ontdekken zo op een praktische en makkelijk toegankelijke wijze wat ze écht willen en waar ze écht voor staan, aldus WorldSkills Netherlands. Met het spelen van de games verdienen jongeren ‘Skills Points’. Deze punten geven hen inzicht in competenties, talenten en gedrag. De app is tevens een tool die docenten kunnen gebruiken op school en in de klas als voorbereiding op het bezoek aan Skills The Finals.

Het beroepenevenement Skills The Finals vindt plaats van 20 tot en met 22 maart in RAI Amsterdam. Finalisten van de Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) vakwedstrijden gaan de strijd met elkaar aan om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden. Bezoekers kunnen de finalisten aanmoedigen, zich laten inspireren en zelf meedoen aan allerlei activiteiten. Onderdeel van het bezoek is de LOB-Experience, waarvoor de Play Your Skills app ingezet kan worden. Tijdens Skills The Finals kunnen leerlingen en studenten hiermee gerichter op zoek naar activiteiten en beroepen die aansluiten bij hun profiel.

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Bron en foto: World Skills Netherlands

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties