Tuin en Landschap nieuws Zeven nieuwe Groene Hotspots gaan in september van start

  Zeven nieuwe Groene Hotspots gaan in september van start

  1

  Vanaf september komt het aantal Groene Hotspots op negen. Naast de bestaande hotspots in Houten en Breda komen er nog zeven nieuwe Groene Hotspots bij.

  Groen Hotspots zijn regionale clusters waar onderwijs en bedrijfsleven nauw samenwerken aan de ontwikkeling van het vak en het vakonderwijs. Denk aan uitwisseling tussen scholen en bedrijven, instroom van leerlingen, opleiden van zij-instromers, leven-lang-leren en internationalisering.

  Krachtenbundeling

  In 2018 startte Wellantcollege Houten als eerste Groene Hotspot, gevolgd door Prinsentuin in Breda. In september gaan ook in Zwolle (Zone College), Hoorn (Clusius College), Nijmegen (Helicon), Roermond (CitaVerde), Maasland (Lentiz) en Velp (Aeres) Groene Hotspots van start.

  Hiermee geven VHG en de betreffende scholen invulling aan de wens van het ministerie van Onderwijs om te komen tot krachtenbundeling en regionale samenwerking. In het derde kwartaal van dit jaar voert de Vaste Kamercommissie van Onderwijs overleg over de toekomst van het groene onderwijs.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  1
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
  Ron Reijnders Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  Ron Reijnders
  Gast
  Ron Reijnders

  komt Almere daar in 2020 bij ?