Zuid-Holland steunt initiatief Groene Stad Challenge

  De provincie Zuid-Holland steunt het initiatief voor de Groene Stad Challenge. Vanuit de Groene Cirkel ‘Groene gezonde stad’ in oprichting, waarin partijen coalities vormen voor het vergroenen van dorpen en steden, stelt de provincie €25.000 beschikbaar. Hiermee kunnen zij twintig gemeenten ondersteunen in hun deelname aan de Groene Stad Challenge.

  Alle deelnemende gemeenten krijgen drie jaar lang advies over vergroening van de omgeving. Gedeputeerde Meindert Stolk (Gezond en Veilig) stelt: „Meer groen in de stad draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Daarom maken we daar werk van, samen met onze partners zoals gemeenten. Deze bijdrage geeft hier een extra impuls aan.”

  Gedeputeerde Anne Koning (Wonen) voegt hieraan toe: „Door tijdens de challenge te monitoren, kunnen we gemeenten optimaal ondersteunen bij het vergroenen van de leefomgeving. Ook bij diverse grote binnenstedelijke bouwopgaven.”

  Groene wijk
  Door deelname aan de Groene Stad Challenge krijgen gemeenten inzicht in hoe groen hun stad of dorp is en hoe ze verder kunnen vergroenen. Foto: Shutterstock

  Aanmeldingen Groene Stad Challenge

  De Zuid-Hollandse gemeente Zoeterwoude heeft zich als een van de eerste gemeenten aangemeld voor de challenge. Volgens wethouder Ruud Bouter heeft Zoeterwoude de ambitie om bij de top-20 groenste gemeenten van Nederland te horen. De gemeente zet voornamelijk in op vergroening van particuliere tuinen en de openbare ruimte. Dit heeft volgens Bouter een positieve invloed op CO2-uitstoot, klimaatadaptatie en op de gezondheid van de inwoners van Zoeterwoude.

  Naast Zoeterwoude hebben ook de Zuid-Hollandse gemeenten Dordrecht, Maasluis, Rijswijk, Westland en Zwijndrecht zich aangemeld voor de challenge. Alle andere Zuid-Hollandse gemeenten worden door de provincie aangemoedigd zich voor de tweede ronde van de challenge in te schrijven. Op deze manier hebben zij ook profijt van de kennis en inzicht die de Groene Stad Challenge oplevert.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties