Vakblad voor de Bloemisterij Corona ‘100% Digitaal’ eind 2020 nog altijd het doel van RFH’

  ‘100% Digitaal’ eind 2020 nog altijd het doel van RFH’

  0

  Royal FloraHolland heeft nog altijd het doel om aan het eind van het jaar alle transacties via Floriday te laten lopen. Doel van de veiling is tevens nog steeds om in 2021 landelijk veilen te gaan uitrollen. „Er komt een dag dat deze crisis voorbij is en dan moeten we als sector toekomstbestendig zijn en snelle groei kunnen realiseren”, stelt de veiling.

  Het Floriday-team werkt door aan de ontwikkelingen van de functionaliteiten die 100% Digitaal mogelijk maken. Daartoe zullen ook de koppelingen tussen softwarepakketten en Floriday dit jaar gemaakt moeten worden, zodat alle kwekers via hun eigen software pakket of in het scherm van Floriday hun directe transacties kunnen afhandelen.

   

  Landelijk veilen is een van de andere speerpunten van de strategie van Royal FloraHolland. Er wordt zoveel als mogelijk doorgewerkt, geldt de veiling. Het doel is om in 2021 Landelijk Veilen te gaan uitrollen. Door de huidige situatie is RFH wel gedwongen om de eerste pilot uit te stellen. Op dit moment is nog geen zicht op hoe de situatie rondom het coronavirus in Nederland zich verder zal ontwikkelen en welke maatregelen daaraan verbonden zijn. Royal FloraHolland bepaalt daarom nog geen nieuwe startdatum voor de pilot bepaald.

  De werkzaamheden voor het project ‘Eelde Toekomstvast‘ worden wel gecontinueerd.

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar