De Boomkwekerij ’Aantal deelnemers Brede Weersverzekering kan verdubbelen’

  ’Aantal deelnemers Brede Weersverzekering kan verdubbelen’

  0

  Staatssecretaris Martijn van Dam stelt €10 miljoen extra per jaar beschikbaar aan de Brede Weersverzekering.

  Jaarlijks stelt het ministerie van Economische Zaken al €9 miljoen beschikbaar, als subsidie op de premie voor deelname aan de verzekering.

  Volgens Van Dam sluit het extra geld aan bij aanbevelingen uit de evaluatie van de Brede Weersverzekering. Daardoor kan het aantal ondernemers dat meedoet aan de verzekering, de komende jaren verdubbelen, meent de staatssecretaris.

  €10 miljoen extra was ook nodig, aldus LTO eerder deze maand. De wateroverlast van een jaar geleden maakte immers duidelijk hoe kwetsbaar de land- en tuinbouw is. Zonder verzekering zou de schade ondraagbaar zijn. Door te hoge premies doen er tot nog toe echter bijna geen boomkwekers mee aan de Brede Weersverzekering.

  Naast het extra bedrag voor de Brede Weersverzekering stelt Van Dam ook nog jaarlijks €20 miljoen extra beschikbaar voor agrarisch natuurbeheer. Dat is onder andere bedoeld voor versterking van de biodiversiteit.

  Foto: Arno Engels

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar