Advies: heffing van €350 voor onderzoek in glastuinbouw

  In de glastuinbouw wordt gewerkt aan het instellen van een heffing waarmee strategisch onderzoek kan worden betaald. Er ligt nu een advies een heffing van €350,- per ha in te stellen. Het is de bedoeling dat iedereen verplicht wordt mee te betalen.

  Het advies komt van de ondernemersgroep Kennis in je Kas. De besturen van belangenbehartiging en afzetorganisaties in de glastuinbouw buigen zich daar nu over. Nemen die het advies over dan kunnen de Branchorganisaties Groenten&Fruit en Sierteelt de aanvraag voor Verbindend Verklaring indienen bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid. Geeft die er een klap op, is de verplichte heffing een feit.

  De verplichte bijdrage geldt niet voor buitenbloementelers, een deel van de bollenbroeiers en glastuinders met boomkwekerijproducten en fruit (uitgezonderd aardbei). Ook is er een ondergrens: bedrijven kleiner dan een halve hectare betalen niet mee.

  De ondernemersgroep laat bij het advies weten dat het bedrag per hectare een derde is van wat ooit door het Productschap Tuinbouw werd opgelegd.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties