Tuin en Landschap nieuws Aeres Velp en VHG tekenen voor derde Groene Hotspot

  Aeres Velp en VHG tekenen voor derde Groene Hotspot

  0

  Na Houten en Breda wordt in Velp de derde Groene Hotspot gestart. Donderdag 26 september tekenden Aeres Velp en VHG voor goed groen onderwijs, en om te zorgen voor goed opgeleide vakmensen in het groen.

  Het groene onderwijs en het bedrijfsleven werken nauw samen aan de ontwikkeling van het vak en het vakonderwijs. Een goede koppeling tussen de Hotspots is daarbij noodzakelijk, gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de toekomst van het groene onderwijs.

  Commitment
  Momenteel zijn er al Groene Hotspots in Houten (Wellantcollege) en Breda (Prinsentuin College). VHG en de scholen hebben commitment naar elkaar uitgesproken om een duurzame samenwerking tot stand te brengen. In totaal komen er landelijk negen Groene Hotspots.

  Samen willen ze studenten opleiden in economisch goede en slechte tijden. In een petitie hebben de partijen de minister van onderwijs verzocht om waar mogelijk en nodig de Groene Hotspots met faciliteiten te ondersteunen.

  Seminar
  Na de ondertekening door leden van het College van Bestuur van Aeres en VHG-voorzitter Rien van der Spek was er een seminar over kruidenvegetaties en biodiversiteit door Jojanneke Bijkerk van Cruydt-Hoeck.

  Foto: Aeres MBO Velp

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar