De agapanthussen van deze jonge veredelaar gaan de hele wereld over

  De Vlaamse agapanthusteler Tim Wyckstandt (28) zit nog maar zes jaar in het vak. Sinds twee jaar veredelt hij ze ook zelf. Zijn blauwe bladhoudende agapantus verschijnt over twee jaar op de wereldmarkt, als alles mee zit.

  Tim Wyckstandts siertelersbedrijf Agapanthus in Aalter is best bekend onder agapantusliefhebbers in België door zijn voorganger Maurice Vergote. Wyckstandt zelf won meerdere prijzen op Florall.

  In zijn twee jaar als veredelaar maakte hij negen variëteiten van de agapanthus. Met licensiebureau Van Vliet brengt hij één daarvan in elk geval op de wereldmarkt als de testen volgens planning verlopen: een bladhoudende blauwe agapanthus met stelen van zo’n 40 cm. Su Casa gaat het heten, de blauwe evenknie van de witte Mi Casa. Vakblad voor de Bloemisterij reisde naar Wyckstandts telersbedrijf voor een gesprek met hem. „Drie maanden na inzaai gaf deze plant al bloemen. Nadat ik de P9 heb overgeplant in een 3 l-pot, zaten er binnen twee tot drie maanden al twintig bloemen aan.”

  Tim Wyckstandt zet vanaf 2019 een eigen veredelingsprogramma op. Zijn selectiecriteria zijn: mooie bloemen, veel bloemen en bloemen die vooral doorbloeien. (Foto: Jerom Rozendaal)

  Lees meer over de agapanthussen van Tim Wyckstandt en wat hij ermee van plan is in de Bedrijfsscan van het nieuwste nummer van Vakblad voor de Bloemisterij. Nummer 38 ligt vanaf vandaag voor u klaar. U kunt het ook digitaal lezen op mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties