De Boomkwekerij Teelt Agrometius distributeur voor robotsystemen Precision Makers

Agrometius distributeur voor robotsystemen Precision Makers

0

Precision Makers draagt de verkoop en service van autonome besturingssystemen in de Benelux en Duitsland over aan Agrometius.

Met de overdracht naar Agrometius wil Precision Makers zich meer richten op de ontwikkeling en productie van systemen. Agrometius, specialist op het gebied van precisielandbouw met onder andere bodemscantechnologie, gaat de systemen installeren, onderhouden en ondersteunen.

  • De Greenbot kan volledig zelfstandig gras maaien, maar is ook inzetbaar voor bijvoorbeeld onkruidbestrijding.

  • Allard Martinet (links), directeur van Precision Makers, draagt de verkoop en service over aan Dennis Nijland, directeur van Agrometius.

Precision Makers (voorheen Probotiq) heeft onder andere het systeem Teach & Playback ontwikkeld, waarmee trekkers volledig autonoom kunnen werken. Diverse fruittelers werken er reeds mee in de praktijk, met gewasbescherming en maaien van grasbanen.

Ook heeft Precision Makers samen met Conver de Greenbot ontwikkeld: een trekker zonder stuur en cabine, maar met robottechnologie.

Foto’s: Precision Makers/Agrometius

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar