Akkoord Plantion en vakbond AVV over nieuwe CAO

  Plantion en vakbond AVV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De overeenkomst geldt voor de periode 1 oktober 2021 tot en met 31 december 2022. In de cao zijn 2,3 procent loonsverhoging en een eenmalige uitkering van € 100,- opgenomen. Partijen onderzoeken nog de mogelijkheden voor een verbeterde pensioenregeling en een individueel keuzebudget voor medewerkers.

  De overeenstemming volgt op het principeakkoord dat Plantion en AVV op 20 september sloten. Het is in stemming gebracht bij de 149 medewerkers. 73 procent van de medewerkers stemden. Een grote meerderheid van de uitgebrachte stemmen (93,6 procent) is positief.

  Zaken die zijn vastgelegd, zijn onder meer 2,3 procent structurele loonsverhoging en een eenmalige netto-uitkering deze maand van € 100,00. Ook maakten Plantion en AVV nieuwe afspraken over vergoedingen voor werken op feestdagen, werken in een vast 24/7 rooster en specifieke werkzaamheden die een hogere beloning rechtvaardigen.

  Mechanisatie distributie

  In de cao staan ook enkele protocolafsprak. Een belangrijke reden hiervoor is dat Plantion eind dit jaar een nieuw meerjarenbeleidsplan aan de leden voorlegt. Hierin kondigt de veiling een uitbreiding van het gebouw en mechanisatie van het distributieproces aan. Deze veranderingen moeten bijdragen aan 10 procent omzetgroei per jaar. Na goedkeuring van dit plan bekijken Plantion en AVV of het loongebouw en het functiehuis nog goed op elkaar aansluiten.

  Ook onderzoekt een werkgroep de mogelijkheden om de pensioenregeling te verbeteren. En verder worden opties bekeken voor het invoeren van een individueel keuzebudget, ten behoeve van duurzame inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties