’Alles bij elkaar is dit een goed moment om te stoppen’

Het roer ging de laatste jaren bij Huysmans Kwekerijen een paar keer om. Problemen met de afzet van Buxus waren hiervoor een belangrijke reden. Inmiddels is het bedrijf verkocht. „Ik neem even een paar maanden afstand en dan komt er vast wel wat nieuws op m’n pad”, zegt Iwan Huysmans.

Begin 2019 hakt Huysmans, in overleg met z’n broer, de knoop door: het bedrijf dat al decennia in de familie is wordt te koop gezet. Een makelaar wordt in de arm genomen en niet veel later staat er letterlijk een Te Koop-bord aan de weg.

„Ik stond afgelopen najaar op een beurs met een paar andere Buxus-kwekers te praten. Ik wist toen al dat ik ging stoppen terwijl andere kwekers zich nog zorgen maakten hoe ze verder moeten. Die zorg heb ik niet meer. Ik was aanvankelijk niet blij, maar heb vrede met de situatie zoals die nu is.”

Iwan Huysmans bij z’n laatste perceel Buxus: „Ja, het doet me wel wat.”

Lees het hele verhaal van Iwan Huysmans in De Boomkwekerij 5. Dit nummer ligt vanaf 28 februari bij abonnees op de mat. Lees het artikel hier in het digitale magazine (met inlog) van De Boomkwekerij.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Evert
Evert
4 jaren geleden

Ik koop liever elk jaar nieuwe buxusbollen, dan dat ik die foei-lelijke ilex in mijn tuin zet.
Die komen bij mij er niet in.