Almeerse studenten gaan stage lopen bij Floriade

MBO College Almere, MBO College Poort en Floriade Expo 2022 hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor studie- en stageprojecten. Floriade Expo 2022 gaat studie- en stageprojecten faciliteren voor studenten van de verschillende opleidingen van MBO College Poort en MBO College Almere.

Voor de studenten van de brede niveau 2 opleiding Allround Medewerker betekent dit bijvoorbeeld dat studenten les krijgen op het Floriadeterrein en daar vervolgens direct aan de slag gaan. Studenten Marketing & Communicatie krijgen de opdracht Almeerse jongeren bij Floriade te betrekken door onder andere content te ontwikkelen voor social media. En studenten van de Veiligheidsopleidingen kunnen stage lopen bij beveiligingsprojecten op het Floriadeterrein.

Mark Vlasblom, directievoorzitter ROC Flevoland en Pieter Cloo, directeur Floriade Expo 2022 ondertekenden de overeenkomst voor de samenwerking.
Leren in de praktijk

Op de onderwijslocaties zal een Floriadepaviljoen geplaatst worden, zodat alle studenten de ontwikkelingen kunnen volgen en praktijkopdrachten op het gebied van duurzame ontwikkelingen kunnen uitvoeren. Directievoorzitter Mark Vlasblom is blij met de samenwerking: „Door onderwijs en bedrijfsleven nog dichter bij elkaar te brengen, kunnen studenten direct leren van de praktijk. We merken dat onze studenten enthousiast zijn over deze manier van levensecht leren. En zeker als ze daarmee een bijdrage kunnen leveren aan hun eigen stad én nu ook aan de stad van de toekomst.”

Floriade Academy

De samenwerking is onderdeel van de zogenaamde Floriade Academy. De studenten lossen tot aan de Expo vraagstukken op voor de tentoonstelling. Tijdens de Floriade maken de studenten onderdeel uit van het operationele en facilitaire team en draaien ze fulltime mee in de Floriade-organisatie. „Wij vinden het belangrijk jongeren te betrekken bij de thema’s van Floriade.” aldus Pieter Cloo, directeur Floriade Expo 2022.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties