Alweer project om bodem te verbeteren

Delphy start in Limburg een driejarig project om boomkwekers, fruittelers en vollegrondsgroentetelers te ondersteunen bij bodemverbetering.

Het gaat om een POP-project (Platteland Ontwikkeling Project) getiteld ’Duurzame Teelt, gezonde producten’ vanuit de EU en provincie Limburg.

Doel van het project is om knelpunten in de bodem (zoals verdichting, schadelijke aaltjes, schimmels, watervasthoudendheid) op te lossen en weerbare gewassen te kweken. Daarbij helpen behalve Delphy-adviseurs ook experts van onderzoeksinstituten en toeleveranciers.

Er worden bijeenkomsten georganiseerd en demovelden aangelegd met bodemverbeterende middelen.

Woensdagavond 13 december trapt het project af met een bijeenkomst in Kampeerboerderij Van der Pas, Spurkt 6 in Kessel. Onder andere Herman Krebbers (Delphy) geeft een presentatie over bodemkennis en er is aandacht voor compost. Ontvangst 19.00 uur. Aanmelden en meer info bij Esther Hessel, e.hessel@hesselmarketing.nl.

Vergelijkbaar bodemproject

Een vergelijkbaar project met dezelfde doelstelling en Delphy-begeleiding loopt momenteel in heel Zuid-Nederland en Vlaanderen, getiteld ’Leve(n)de Bodem’. Hiervoor was in september een demodag in Zundert.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties