Arbeidsmigranten op Brabantse camping mag niet

  Van de Brabantse gemeente Drimmelen mag een camping geen arbeidsmigranten meer huisvesten. Voor 5 februari moet het terrein leeg zijn. Dat meldt Brabants Dagblad.

  Al in november hielden politie, belastingdienst, gemeente, het UWV en de Inspectie SZW een controle op het huisvesten van arbeidsmigranten. Hierbij werden op de camping in Lage Zwaluwe onregelmatigheden geconstateerd.
  Volgens de gemeente voldeden de woningen niet aan de regels voor brandveiligheid en bouwregelgeving. Verder werd geconstateerd dat het gebruik van de camping niet voldeed aan de bestemmingsplanregels en de eigenaren niet beschikken over een vereiste omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

  20 jaar gedoogd

  De gemeente heeft de eigenaren van de camping een dwangsom opgelegd van €52.000. Volgens de eigenaren heeft de gemeente de situatie voor 20 jaar gedoogd. Voor 5 februari moet het terrein leeg zijn. De eigenaren van de camping hebben voor de bewoners inmiddels andere woonruimte geregeld en maken nu andere plannen voor de locatie.

  Noodklok

  Problemen rondom huisvesting van arbeidsmigranten lijkt toe te nemen. Vorig jaar luidde Het Expertisecentrum Flexwonen ook al de noodklok.

  Bron: Brabants Dagblad

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties