Arie Bouman Kwekerij kiest voor eb- en vloedsysteem

Dirk Bouman van Arie Bouman Kwekerij in Wijk en Aalburg is tot het eind van het dit jaar druk met de bouw van een nieuwe kwekerij. Deze wordt voorzien van eb- en vloedsysteem.

Bouman kweekt meer dan 250 eigen soorten struik-, klim-, treur- en stamrozen. Op dit moment zit hij middenin het visuele leverseizoen van de derde schoof. Dit zijn met name struik-, stam- en klimrozen, volop in de knop.

Nieuwe kwekerij

Voor de nieuwe kwekerij is aan de overkant van de huidige locatie acht hectare grond aangekocht. Uiteindelijk komt de hele kwekerij op één nieuwe centrale locatie.

Dirk Bouman op de nieuwe kwekerij in wording.
Dirk Bouman op de nieuwe kwekerij in wording. (foto: Arie Bouman Kwekerij)

De ondergrondse infrastructuur van de nieuwe kwekerij, bestaande uit de de aan- en afvoerleidingen voor water en de databekabeling, ligt inmiddels.

De databekabeling is erop voorbereid om in de toekomst naast de watervoorziening ook nieuwe sensoren en technieken aan te sturen. De komende maanden wordt gewerkt aan de opbouw van de containervelden.

Meer weten?

Benieuwd waarom Bouman voor het eb- en vloedsysteem kiest? En of voor het eb- en vloedsysteem nog aanpassingen nodig zijn qua potten en potgrondmix?

Lees dan het hele artikel in de rubriek Vakgeluiden in De Boomkwekerij nr. 13 of via mijnboomkwekerij.nl. Geen (digitaal) abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties