Automatische diktemeter nadert praktijktoepassing

Het praktijkrijp maken van de TreeHug voor kwekers van Tree Centre Opheusden komt steeds dichterbij. Afgelopen maandag werd de automatische diktemeter wederom gedemonstreerd en gaven kwekers hun wensen aan.

Na de eerste demo, vorige maand, waren acht kwekers geselecteerd om de TreeHug te testen. Afgelopen maandag waren er twee keer zoveel kwekers aanwezig. „Tot onze verrassing”, reageert Stijn Raaijmakers van Linx Mobile Solutions die het systeem voor de praktijk ontwikkelen. „Blij dat er zoveel aandacht voor is.”

Beter om in rijen te denken

Kwekers bleken wel specifieke wensen te hebben, omdat ze hun kwekerijen verschillend hebben ingericht: meestal per locatie of per perceel, een enkel bedrijf is ingericht per rij. „Als je diktemeting wilt automatiseren, kun je beter denken in rijen”, zegt Raaijmakers. „Dat is voor ons systeem voorlopig de kleinst onderscheidende eenheid.”

Enige standaardisatie van het meetsysteem is wel wenselijk, omdat het de bedoeling is om diktegegevens te koppelen aan het voorraadbeheer – waarvoor een beperkt aantal softwarepakketten in de praktijk worden gebruikt.

Linx Mobile Solutions neemt wensen van kwekers mee in de doorontwikkeling van de TreeHug. Ook zal het bedrijf nog de software finetunen. Begin augustus zal met TCO een nieuwe bijeenkomst worden gepland. „Dan gaan we ook een spraakmodule testen: je kunt dan snel langs de bomen lopen en inspreken als er bijvoorbeeld een ent niet is gelukt.”

Foto: Combinatie Mauritz

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties