Banken steunen Proeftuin Randwijk

  Vier lokale banken gaan het collectieve fruitteeltonderzoek in Randwijk sponsoren.

  Afgelopen donderdag, bij aanvang van de open dagen van Proeftuin Randwijk, maakte stuurgroepvoorzitter Siep Koning de sponsoring bekend door vier Rabobank-vestigingen: Maas en Waal, Oost-Betuwe, West-Betuwe en Bommelerwaard.

  De lokale banken gaan de komende drie jaar de open dagen sponsoren. De Rabobank is daarnaast ook sponsor van de proeftuin geworden.

  Totaal kent Proeftuin Randwijk nu meer dan 50 sponsoren, waaronder toeleveranciers, fruitveilingen, fruittelers en vruchtboomkwekers. Ook zijn er meer dan 300 supporters (met name telers) die financieel bijdragen aan het onderzoek.

  ’Organisatie collectief is cruciaal’

  Bij aanvang van de open dagen wees Ernst van den Ende (directeur Plant Sciences Group van Wageningen UR, waaronder Randwijk valt) erop dat de organisatie van een collectief cruciaal is om ook als kleine sector te kunnen profiteren van nieuwe ontwikkelingen.

  Volgens Van den Ende gaat het daarbij niet alleen over collectieve financiering, maar ook over transparantie en kennisuitwisseling. Zoals in de vorm van open dagen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties