Bercomex neemt boedel Potveer over

  Machinefabrikant Bercomex heeft de boedel van de failliete concullega Potveer overgenomen. Het is nog niet bekend welke onderdelen doorgezet gaan worden door Bercomex.

  Een woordvoerder van Bercomex meldt dat alle deze machinefabrikant uit Hoorn alle activa heeft overgenomen uit de boedel van Potveer, het bedrijf dat 13 april 2018 failliet ging. Curator Lasonder van Oprecht Advocaten vult aan dat die activa bestaat uit de inventaris, goodwill en debiteuren van Potveer. „Daar waren meer partijen in geïnteresseerd. Alle activa van Potveer is nu ten gelde gemaakt. Wij gaan verder met de verdere afhandeling van het faillissement.”

  Bercomex is nog aan het bepalen welke activiteiten en producten van Potveer zij voort zal zetten. Zeker is dat het merk Potveer en enkele van haar machines blijven bestaan. De locatie van de failliete machinefabrikant in Avenhorn gaat sluiten.

  Bercomex stelt dat zij door de overname van kennis en activa voormalig Potveer-klanten van goede service kan blijven voorzien. Ze hoopt dat diverse voormalige werknemers van Potveer overstappen naar Bercomex. Ze is met personeelsleden van Potveer in gesprek.

  Marktleider

  De hoofdvestiging van Bercomex is in Hoorn. Ze heeft  90 medewerkers en is marktleider op het gebied van snijbloemenverwerking. Bercomex is onderdeel van de Schouten groep, waaronder ook Schouten Sorting Equipment in Kampen en Schouten-Bercomex in Opmeer vallen.

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties