‘Betere stemming op Plantarium’

Er heerste een betere stemming op Plantarium dan vorig jaar. Dat meent beursmanager Jos van Lint na drie beursdagen voor het vakpubliek.

Hoeveel vakbezoekers Plantarium tot en met vrijdag hebben bezocht, is vrijdagmiddag nog niet helemaal bekend. De eerste twee beursdagen leverden totaal bijna 8.000 vakbezoekers op, meer dan vorig jaar op woensdag en donderdag.

Van Lint is in elk geval tevreden over het bezoek, en zeker over het buitenlandse bezoek. „Dat is heel goed geweest. We hebben heel veel Duitsers gezien. Dat komt misschien omdat we ook meer Duitse deelnemers dan ooit hadden. Als landgenoten op de beurs staan, is dat vaak een stimulans om ook te komen.”

De beursmanager hoorde van meerdere kwekers dat zij een goede beurs hebben gehad. „Een kweker doet al vijftien jaar mee, en hij dacht dat dit zijn beste Plantarium was. Hij had niet verwacht zoveel klanten te ontmoeten.”

Samenwerking Groen-Direkt
De samenwerking met Groen-Direkt heeft goed uitgepakt. „Ik denk dat bezoekers gemiddeld langer op onze beide beurzen zijn geweest, dan voorheen”, aldus Van Lint. Veel bezoekers maakten ook gebruik van de Groene Lijn, het vervoer tussen beide beurzen per elektrokar. „De geboden service is goed gewaardeerd.”

Ook de beursvloer op zich is gewaardeerd. De lay-out was iets anders dan voorheen. „We hadden 300 standwanden minder gebruikt, waardoor er veel meer open ruimte was. Ook daar hebben we goede reacties op ontvangen, van bezoekers en van deelnemers.”