Tuin en Landschap nieuws Beth Chatto volgende Horticultural Hero op Hampton Court

  Beth Chatto volgende Horticultural Hero op Hampton Court

  0

  De Britse tuinontwerper Beth Chatto is door de RHS uitgeroepen tot Horticultural Hero. Vorig jaar viel als eerste die eer te beurt aan Piet Oudolf.

  In 2018 ontwierp Piet Oudolf als eerste Horticultural Hero een tuin voor de Hampton Court-show.

  Voor het Hampton Court Palace Garden Festival begin juli zal David Ward, die aan het roer staat van de Beth Chatto Gardens, een tuin ontwerpen in de geest van Chatto. Vorig jaar is de beroemde beplantingsdeskundige op 94-jarige leeftijd overleden.

  Nooit water geven
  Naar aanleiding van de droge en warme zomer vorig jaar, zullen in de tuin vooral droogteminnende planten worden toegepast. Geheel in lijn volgens Chatto’s motto om planten te kiezen die juist zullen gedijen wanneer de omstandigheden moeilijk zijn. Zo is haar Gravel Garden beroemd geworden omdat er nooit water wordt gegeven, terwijl de tuin zich in een van de droogste regio’s van Engeland bevindt. Nu de zomers in Groot-Brittannië steeds warmer en droger worden, is de ontwerpfilosofie van Chatto actueler dan ooit volgens Guy Barter van de Royal Horticultural Society (RHS).

  Van 2 t/m 7 juli vindt het Hampton Court Palace Garden Festival plaats in Londen.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar