Bezoek

0

Meneer de inbreker. U heeft helemaal gelijk. En het spijt me dat het zo gelopen is. Enorm. Want toen u, bij uw vorige bezoek het alarm af liet gaan, en ik vervolgens in mijn pyama met een golfclub in mijn hand u aan het zoeken ben geweest, moet u inderdaad erg geschrokken zijn. Daar mijn oprechte excuses voor.

Want u was een fijne inbreker. Keurig de strips van het glas gehaald, ruit eruit gepakt en netjes weggezet. Nog niks kapot gemaakt. 200 meter over het hoofdpad in mijn kas naar het kantoor gelopen en ook daar netjes de glaslatjes weggehaald, ze mooi in een groepje bij elkaar gelegd, geen rommel gemaakt en pas toen u merkte dat dat ruitje er echt niet uit ging, toen pas de deur geforceerd met een schroevendraaier. Zelfs ik snap dat zelfs u op dat moment geen andere keus meer had.

En eerlijk is eerlijk, daar heb ik de grootste fout gemaakt. Want nadat ik had rondgekeken en had gezien dat er weinig schade was en bovendien niks weg, toen maakte mijn lichaam adrenaline aan. En ik kan het niet ontkennen, ik raakte een beetje euforisch. Alsof ik gewonnen had. En tja, dat heb ik letterlijk zo op Twitter gezet. Ik snap dat u, toen u dat las, zich gekleineerd moet hebben gevoeld.

Dus verbaast het me niks dat u weer teruggekomen bent. Ik heb u aangewakkerd om wraak te nemen. Ik heb u uitgelokt. Vreselijk om dat mij nu te beseffen. Want in dit soort gevallen zijn er nooit winnaars. Alleen maar verliezers. Ik ben u er echt heel dankbaar voor dat u mij dat heeft laten inzien. Dus, ik zal u vertellen wat voor les ik hieruit getrokken heb en hoe ik het anders ga doen.

Ik heb een alarmsysteem laten installeren gebaseerd op de beveiliging van Fort Knox. Zodra ik het inschakel worden er draden getrokken over het hoofdpad; op strottenhoofdhoogte. De sirene zal blijvende gehoorschade veroorzaken, de bewegingsmelders zijn uitgerust met salpeterzuurkanonnen, er zijn 25 camera’s opgehangen en niet in opsporing-verzocht-kwaliteit. Ik heb dat laf golfclubje vervangen door een Smith&Wesson500 double-action large caliber.

Want als je problemen wil kereltje, dan krijg je ze!

Coen Dekkers
Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.