’Blijkbaar doen we iets goed’

De Duitse tuincentrumleverancier Green Contor bestaat dit jaar tien jaar. Het bedrijf pakt het anders aan dan andere handelsbedrijven in Noord-Duitsland. „We hebben geen eigen productie, weinig overheadkosten en een focus op snel en flexibel leveren”, aldus directeur Jana Kurniawan.

Wie in de boomkwekerijsector aan Noord-Duitse handelaren denkt, denkt wellicht al snel aan Heinje Baumschulen en Zu Jeddeloh. Bedrijven met veel eigen productie die op diverse beurzen ook nog eens prominent aanwezig zijn. Zo niet Green Contor. „We zijn als bedrijf niet gebonden aan een kwekerij. Door die onafhankelijke positie kunnen we álle producten leveren en proberen dat goedkoper te doen dan anderen. Dat geldt voor producten hier uit de regio Ammerland, maar in mindere mate ook voor producten uit Nederland. Gezien onze onze ontwikkeling doen we blijkbaar iets goed”, aldus Kurniawan.

In De Boomkwekerij 2 leest u een reportage over deze Duitse handelaar met uitleg van de werkwijze van het bedrijf en een beschrijving van de door het bedrijf ontwikkelde concepten. Dit nummer ligt sinds 17 januari bij abonnees op de mat. Lees het artikel ook in het digitale magazine van De Boomkwekerij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties