Bloomon breidt aanbod uit met gedroogde zonnebloemen

  Bloomon heeft een nieuw product toegevoegd aan het aanbod: de Flowergram Sunflower edition. Dit is een selectie van droogbloemen met een hoofdrol voor de zonnebloem. De Sunflower editie is het resultaat van een samenwerking met veredelaar Takii en het Van Gogh Museum.

  De Flowergram Sunflower edition bestaat uit een selectie droogbloemen, geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh. De zonnebloem heeft een prominente plaats. Daarnaast zijn er stelen tarwegras, korenbloem en zaaddoosjes van juffertjes. De klant kan zelf een compositie maken in het bijbehorende houten podium.

  Explosie van kleur

  Vincent van Gogh gaf de zonnebloem de hoofdrol in verschillende bloemstillevens. Zijn zonnebloemen zijn een explosie van kleur. Het is bijzonder dat Vincent naast bloeiende bloemen ook verwelkte bloemen afbeeldde, waarin hij de schoonheid zag die hij ook in verweerde gezichten vond. Voor Van Gogh hadden zonnebloemen een speciale betekenis: ze stonden voor hem symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

  De kleuren geel van de zonnebloemen komen ook terug in de verpakking van de Flowergram Sunflower edition en het bloemenkaartje. De Flowergram past door de brievenbus en kan dus op ieder moment bezorgd worden.

  Seizoen verlengen

  Voor de Flowergram Sunflower edition zijn de ‘Sunrich – Van Gogh’s Favourite’ zonnebloemen geselecteerd van veredelaar Takii, partner van het Van Gogh Museum en initiator van deze samenwerking. Harm Custers van Takii Europe: ‘Wij zoeken constant manieren om de zonnebloem ‘top of mind’ te houden bij de consument, dat doen wij voor de kwekers en onze sector. Het zonnebloemseizoen loopt normaliter nu ten einde. ‘Sunrich’ zonnebloemen zijn uitermate geschikt om te verwerken als droogbloemen. Met de Flowergram Sunflower edition trekken we het seizoen als het ware door, spelen we in op de huidige droogbloementrend én plaatsen we de zonnebloem op originele wijze op een voetstuk.’

  De Flowergram Sunflower edition is in beperkte oplage verkrijgbaar via bloomon en de website van het Van Gogh museum en vanaf 9 oktober ook in de museumwinkel.

  Bron en foto’s: Takii

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties