Bodem centraal op demodag bij Gebr. Seuren

Bodemverbetering en plantversterking, daar draaide het om op de demodag bij Gebr. Seuren in Lottum. Op de door Delphy georganiseerde dag werden onder andere diverse ploegmachines en plantversterkende middelen gedemonstreerd.

Met name de grote trekkers met ploegcombinaties wisten de aandacht van boomkwekers en akkerbouwers te trekken. In totaal waren er ruim 100 boomkwekers en akkerbouwers en studenten woensdag 19 september naar de kwekerij van Gebr. Seuren in Lottum gekomen voor een demodag vanuit de projecten Leve(n)de Bodem en Duurzame teelt, gezonde producten Limburg.

Met name gastvrouw Susanne Verhaegh-Seuren was blij verrast met de komst van de studenten van het Citaverde college. „Jonge enthousiaste mensen die het vak in willen, daar zitten boomkwekers om te springen. Ook in onze kwekerij hebben we te maken met vergrijzing en zal er de komende jaren gezocht moeten worden naar nieuwe mensen die de wil en bereidheid hebben om in de sector te werken, en zich te verdiepen in het vak als kweker. Ik vind het fijn dat deze groep jonge mensen dus vandaag aanwezig is en dat we ze kunnen laten zien waar we mee bezig zijn.”

Meer informatie over de diverse demonstraties en proeven kunt u lezen in De Boomkwekerij 20 die volgende week vrijdag verschijnt.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties