Bomenpionier Tinus van der Bruggen overleden

  Tinus van der Bruggen (71) is 14 november overleden, oud-medewerker van Boomkwekerij Udenhout die vanuit de hele wereld nieuwe laan- en sierbomen heeft geïntroduceerd in Nederland.

  Van der Bruggen werkte tot 1 januari 2016 bij Udenhout. Ruim 50 jaar lang deed hij de inkoop voor het bedrijf en zorgde hij dat nieuw sortiment uit bijvoorbeeld Italië of de Amerikaanse staten Oregon en Tennessee naar Udenhout kwam.

  Hij haalde bijvoorbeeld Amerikaanse selecties van Acer x freemanii, A. rubrum en Fraxinus americana naar Udenhout, Liquidambar styraciflua ’Slender Silhouette’ (foto), en uit Hongarije bijvoorbeeld Fraxinus ornus ’Mecsek’ en Tilia mongolica ’Buda’: bomen die zich in de groene sector reeds hebben bewezen.

  Italië was zijn favoriete land om in te kopen. „Met de Bosatlas onder zijn arm bezocht hij daar kwekerijen en leerde in één moeite door vloeiend Italiaans”, laat het team van Udenhout weten.

  „Tinus was een man van weinig woorden, maar had het pioniersvak in het bloed. We verliezen een zeer gewaardeerde oud-collega, die zijn sporen heeft verdiend bij Udenhout en gerespecteerd en gewaardeerd werd door collega-kwekers en klanten.”

  Foto: Boomkwekerij Udenhout

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties