Boomkwekerij mist gezamenlijke aanpak onderzoek

Nu de laatste restanten onderzoeksgelden van het voormalig Productschap Tuinbouw zijn opgemaakt wordt het steeds duidelijk wat er nog aan boomkwekerijonderzoek overblijft: individuele initiatieven, kleinschalige projecten en producentgedreven onderzoeken.

Na het opheffen van het Productschap is de boomkwekerij één van de weinige sectoren die momenteel geen gezamenlijk onderzoek meer hebben. Door de akkerbouw werd er al een Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw opgericht voor het productschap weg was, om gezamenlijk onderzoek veilig te stellen. Sierteelt onder glas en groenteteelt onder glas volgende iets later. Fruitteelt wist via de ledenorganisatie haar onderzoek te borgen.

Is er dan geen behoefte aan onderzoek. „Zeker wel”, meent René van Tol van Delphy. Onze onderzoekslocatie staat dit jaar vol. En dat is eerder dan wij verwacht hadden.”

ees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 21. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties