Boot & Co in zee met Diamant-groep Groen Xtra

Diamant-groep Groen Xtra gaat voor Boot & Co Boomkwekerijen potten opkweken en stek oppotten. Dit is vastgelegd in een overeenkomst die dinsdag 25 februari is ondertekend.

Groen Xtra is een bedrijfsonderdeel van de Diamant-groep. Deze groep biedt als leerwerkbedrijf passend werk en ontwikkeling aan zo’n 3.000 mensen die moeilijk werk vinden op de arbeidsmarkt. Zij streven ernaar de kansen van die medewerkers op een reguliere baan zoveel mogelijk te vergroten.

Groen Xtra gaat op haar kwekerij aan de Eindhovenseweg in Berkel-Enschot 200.000 potten opkweken en daarnaast circa 900.000 stek oppotten op de kwekerij van Boot & Co in Zundert.

Maatschappelijk
Boot & Co ziet de samenwerking met het leerwerkbedrijf als een manier om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door deze samenwerking levert het boomkwekerijbedrijf een extra bijdrage om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan te leiden, zo laat Boot & Co weten.

Diamant-groep Kwekerij werkt een aantal jaren volgens het Milieukeur certificatieschema. Het is dus ook in die zin een mooie partner voor Boot & Co voor wie het van belang is dat de gehele productie voldoet aan de eisen van Milieukeur.