Boterdaele verkozen tot Belgische sierteler van het jaar

Erik Boterdaele is uitgeroepen tot Sierteler van het jaar 2014 in België. De kweker ontving de titel afgelopen zaterdag tijdens de 41ste jaarvergadering van AVBS, de sierteelt en groentefederatie.

Boterdaele (op de foto in het midden), kweker van heesters in Wetteren, ontving zijn titel vanwege zijn bedrijfsvoering van productie tot markt. De jury was lovend over de weldoordachte bedrijfsontwikkeling van de ondernemer, met oog voor de toekomst. De ondernemer voert een in het oogspringende merkenstrategie, werkt samen in marktbenadering, heeft een modern, stimulerend personeelsbeleid en heeft oog voor een duurzaam productieproces. Door de combinatie van deze factoren laat de kweker volgens de jury zien dat hij een creatief ondernemer is, waardig voor de titel Sierteler van het jaar 2014.

Moeizaam jaar
Na een zeer moeilijk 2013, bleef de afzet voor de sierteelt ook in 2014 achter bij de verwachtingen, aldus AVBS-voorzitter Filip Goossens tijdens de jaarvergadering. „De cijfers van 2013 laten een daling zien in areaal en productie en die van 2014 zullen naar alle waarschijnlijkheid niet beter zijn.” Ook de werkgelegenheid had afgelopen jaar te lijden onder de tegenvallende verkopen. Goossens besloot zijn verhaal dat de sector samen moet werken aan en hopen op beterschap voor komend jaar.