De Boomkwekerij Corona Britse bouwmarkten deels open, tuincentra nog niet

Britse bouwmarkten deels open, tuincentra nog niet

0

De grootste Britse bouwmarktketens met tuinafdelingen gaan deels weer open. Maar tuincentra in het Verenigd Koninkrijk moeten voorlopig fysiek gesloten blijven.

B&Q opent meer dan de helft van al zijn 296 bouwmarkten in het VK. Klanten moeten regels rond sociale afstand strikt opvolgen. Homebase heeft nu 70 van zijn 152 bouwmarkten open. Tot dusver waren B&Q en Homebase alleen online open, ook al had de Britse regering ’hardware’-producten als essentieel in coronatijd bestempeld.

De regering houdt voorlopig vast aan sluiting van niet-essentiële retailers, waaronder tuincentra. Ondanks een groeiende lobby vanuit de Britse sierteeltsector, de Horticultural Trades Association en Britse tv-tuinmannen als Alan Titchmarch en Peter Seabrook om tuincentra weer te openen. Een derde van alle Britse kwekers zou anders voor het eind van dit jaar failliet gaan, zei de HTA die een maand geleden de noodklok in Londen luidde.

Een deel van de Britse tuincentra verkoopt planten vooralsnog via internet en click & collect. Keten Hillier heeft in korte tijd een webshop opgebouwd.

Foto: B&Q

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar