Broers Borgers zetten in op maximale efficiency

  JLP Flowers – voorheen Kwekerij Borgers – in Angeren heeft door de broers Joeri en Pjotr volop ambities. Zij maakten de switch van pot- naar snij­hortensia op het bedrijf dat hun ouders Tonnie en Simone Borgers begonnen.

  Officieel is JLP Flowers nog steeds in handen van hun ouders, maar sinds vijf jaar is de dagelijkse leiding van de kwekerij in handen van Joeri (27) en Pjotr (22). In 2016 stapten ze in het bedrijf. Joeri had net zijn hbo-studie Small Business en Retail Management afgerond, terwijl Pjotr nog bezig was met een studie Ondernemerschap en Retail Management. „Het was voor ons eigenlijk niet meer dan logisch om in het bedrijf te gaan. We zijn ermee opgegroeid en hebben altijd meegewerkt, met veel plezier”, zegt Joeri. „Wij zagen kansen in de teelt van snijhortensia: het is een mooi product met een beter rendement dan pothortensia.”

  De taakverdeling is helder: Joeri is verantwoordelijk voor de teelt en alle financiële zaken en Pjotr doet de personeelsplanning en coördineert de uit te voeren werkzaamheden. Joeri werkt ook nog fulltime buitenshuis, terwijl Pjotr zich oriënteert op een baan voor de wintermaanden. „Dan is er immers toch weinig te doen op de kwekerij”, geeft hij aan. „Daarbij is het sowieso goed om je blikveld te verbreden. Maar op de lange termijn willen we ons beiden wel fulltime gaan richten op de kwekerij; daar ligt onze toekomst.”

  Benieuwd naar de toekomstplannen van de JLP Flowers, of hun ervaringen met de teelt en afzet van hun bloemen? Lees de bedrijfsscan in editie 37 van het Vakblad voor de Bloemisterij. Of digitaal op mijnbloemisterij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

  Pjotr (links) en Joeri Borgers

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties