CLTV Zundert en Solitair vallen in de prijzen

Tijdens de netwerkborrel van GrootGroenPlus zijn donderdagavond de prijswinnaars bekend gemaakt. CLTV Zundert won de voor het eerst uitgereikte Jan van Dongenprijs. Het Belgische Solitair is winnaar van de Jac. Loddersprijs.

De Jac. Loddersprijs is voor de stand in de categorie ‘Groen’ die er het beste in is geslaagd om het thema van de beurs ‘Grenzeloos Groen’ in z’n stand tot uiting te brengen. Het Belgische Solitair mag zich in 2013 de winnaar noemen van de prijs die is vernoemd naar de oprichter van GrootGroenPlus. Dirk Cools nam de prijs donderdagavond in ontvangst.

De jury roemde de stand van Cools: „Prachtige grote planten, letterlijk GrootGroen en absoluut ‘uit de kunst’. Je loopt als het ware in een tuin. De passie voor het vak straalt er van af.”

De Jan van Dongenprijs is voor de beste stand van de toeleveranciers. Deze ging naar CLTV Zundert. De prijs werd uitgereikt door Jesse en Thijs, de kleinzonen van Jan van Dongen. De prijs is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Jan van Dongen vanwege zijn inzet voor de branche.

Erik Bastiaensen van CLTV nam de prijs dolblij in ontvangst. De jury was enthousiast over deze stand. „Een stand met een ziel.”

De Jac Loddersprijs, voor de beste groene stand, ging op GrootGroenPlus dit jaar naar Solitair. Eigenaar Dirk Cools (rechts) neemt de prijs in ontvangst.

Erik Bastiaensen van CLTV juicht het uit. De onderneming op wiens terrein GrootGroenPlus 2013 wordt gehouden, won de Jan van Dongenprijs voor de beste niet-groene stand. De prijs is vernoemd naar Jan van Dongen, oud-medewerker van de CLTV. De kleinkinderen van Van Dongen reikten de prijs uit.