Calluna-kweker tevreden over pilot ’vandaag voor vandaag’

Veiling Rhein-Maas deed eind vorig jaar een pilot met het vandaag voor vandaag veilen. Duitse Calluna-kweker en deelnemer aan de pilot Matthias Hils kijkt tevreden terug. „Klanten krijgen eerder hun planten en deze zijn ook nog eens verser.”

Veiling Rhein-Maas deed een pilot met het vandaag voor vandaag veilen. Een deel van de veilgroep met Calluna en Calocphalus werd gebeeldveild en pas later op de dag naar de veiling gebracht. „Mijn ervaringen zijn positief, en volgens mij geldt dat ook voor de andere pilot-kwekers”, zegt Hils.

Het grootste voordeel van de pilot vindt hij dat klanten eerder hun planten krijgen en dat deze ook nog eens een dag verser zijn. Verder maakt volgens hem vandaag voor vandaag de logistiek voor Veiling Rhein-Maas makkelijker. Er komen bijvoorbeeld minder karren op één moment naar de veiling en ’doordraai’ hoeft niet te worden vernietigd omdat deze nog bij de kwekers staan.

Lees meer over de pilot vandaag voor vandaag in De Boomkwekerij 3. Dit nummer ligt sinds 31 januari bij abonnees op de mat. Lees het artikel ook in het Digitale magazine. (met inlog)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties