Tuin en Landschap nieuws Chaumont vraagt voor 2020 om aardse tuinen

  Chaumont vraagt voor 2020 om aardse tuinen

  0

  Gardens of the Earth/Return to Mother Earth is in 2020 het thema van het internationale tuinenfestival in Chaumont-sur-Loire. Tot en met donderdag 18 oktober kunnen ontwerpen worden ingeleverd.

  Uit de inzendingen kiest de organisatie twintig ontwerpen die aangelegd mogen worden. Allemaal meten zij ongeveer 210 m2. Deelnemers moeten een bewijs kunnen overleggen dat ze een opleiding in de tuin- en landschapsarchitectuur hebben genoten of lid zijn van de EFLA (European Foundation for Landscape Architecture).

  Ook worden nadrukkelijk multidisciplinaire teams uitgenodigd, bij voorkeur zit er wel een tuin- en landschapsontwerper of beplantingsdeskundige bij. Daarnaast zijn ook studententeams welkom, wel onder leiding van een docent. Kijk op de website voor de uitgebreide voorwaarden en het aanmeldformulier.

  Dit jaar is Het Paradijs het thema. Groenjournalist Emiel van den Berg schreef in Tuin en Landschap 14/15 een uitgebreide reportage over deze editie.

  Het paradijs van de ekster wint coup de coeur
  Het paradijs van de ekster ontworpen door Carrie Preston is een tuin die dit seizoen op het festivalterrein van Chaumont-sur-Loire is aangelegd. (foto: Emiel van den Berg)
  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar