Check

0

Is er nog genoeg wc-papier voor het personeel? Is er genoeg koffie en thee, zijn er nog veel koekjes. Is het onkruidplukken op orde? Zijn alle gewasbeschermingsmiddelen op voorraad? Zijn er voldoende plastic handschoentjes voor de steksteekdames. Zijn de toiletten nog een laatste keer schoongemaakt? Is mijn bureau zo goed opgeruimd?

Is de werkplanning klaar voor de komende 2 weken? Is de telefoon doorgeschakeld naar mijn vervanger? Is er genoeg papier in huis om te printen? Kan ’ie FloraXchange, PlantConnect en meer van dat soort invullen? Weet ’ie dat als de printer het niet doet, alle stekkers eruit en er weer in, ook die van de computer, het enige is wat werkt? Ik zal snel nog ff de mailbox leegmaken, maar weet ’ie hoe hij die leeg moet maken?

Zit er nog levende luis of spint in de kas? Hebben mijn klanten ook een ander nummer als mijn mobiel niet te bereiken is als ik aan het strand lig? Zijn er eigenlijk nog wel genoeg potjes om lekker door te kunnen draaien? Staan er nog voldoende balen potgrond? Heb ik al buitenlands geld besteld? Is er eigenlijk tijdverschil met waar ik naar toe ga? Wat voor snoepjes moet ik meenemen voor onderweg?

Is mijn paspoort nog geldig? Heb ik al geantwoord op die aanvraag voor komend voorjaar? Is mijn luchtbed eigenlijk niet lek, heb ik anders solution bij om het te plakken? En Deet? Zouden er veel muggen zitten? Hoe zit het met het reisadvies; is er wel een positief reisadvies om af te reizen? Had ik mijn auto niet nog ff moeten laten nakijken? Doet mijn navigatie het daar wel eigenlijk?

Zou het heet worden hier? En hoe hard zouden ze groeien? Kan ik die order wel leveren als ik terugkom? En is er dan nog genoeg personeel om mij te helpen? Kan ik eigenlijk wel weg? En als mensen mij niet te pakken krijgen? Of ik krijg een grote bestelling? Of een flinke aanvraag, hoe doe ik dat dan?

Zou ik zonnebrand nodig hebben? Neem ik mijn sleutels mee? En waar is mijn EHBO-koffertje voor onderweg? Heb ik een reisverzekering? Wie zorgt er voor de kat? Oja, die is al drie maanden dood. Ze zullen het gras toch wel een keer maaien voordat ik terug ben?

Fijn man, op vakantie gaan. Zo ontspannen…

Coen Dekkers
Coen Dekkers teelt Euonymus in Sint-Oedenrode. Hij schrijft in zijn blog over alledaagse zaken op en rond zijn bedrijf.