De Boomkwekerij Teelt Concurrentie voor CC-karren uit Denemarken

Concurrentie voor CC-karren uit Denemarken

0

Een Deense fabrikant met een vroegere CC-bestuursman als baas lanceert een nieuw karrenconcept.

Uni-Troll beweert het ’nieuwe innovatieve concept van de toekomst’ te hebben ontwikkeld. De karren van Uni-Troll zijn geschikt voor transport van sierteeltproducten, inclusief Normpack 200-trays. Hiervoor wil de fabrikant ook een poolsysteem opzetten.

De platen zijn gemaakt van multiplex en kunnen elk 80 kg dragen. Er zijn twee versies: platen die wel, en platen die niet zijn te stapelen. Totaal kan een kar maximaal 400 kg dragen. Er zit een RFID-chip in en een barcode op, waarmee de echtheid valt te controleren.

Jarenlang voorzitter Raad van Bestuur CC

Baas van Uni-Troll is Søren Bøgede Andersen. Voorheen was hij nauw betrokken bij Container Centralen: sinds de uitvinding van de karren in 1976, en van 2000 tot 2010 voorzitter van de Raad van Bestuur.

In het management van Uni-Troll zit bovendien een Deense kweker: Steen Juul Thomsen, mede-eigenaar van sierteeltbedrijf Hjortebjerg en gebruiker van CC-karren.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar