Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen ‘De staking kostte ons 25.000 dollar’

  ‘De staking kostte ons 25.000 dollar’

  0

  Het Ecuadoraanse Forever Roses had flink last van de onrust die het openbare leven in vooral Quito en omgeving platlegde. „De staking heeft ons $25.000 gekost”, zegt José Raúl Catucuago in het Vakblad voor de Bloemisterij in de rubriek Vakgenoten.  „Daarom zijn we hard aan het werk om de schade in te halen en te beperken. Er moet worden beseft dat het volk wat wil, maar ook dat ondernemingen juist voor welvaart kunnen zorgen.”

  Hoe is Forever Roses begonnen?

  „Het kweken zit in ons bloed. We zijn van huis uit werknemers van grote bedrijven geweest. Totdat we bedachten om voor ons zelf te beginnen. Forever Roses houdt van excellente kwaliteit die we hier kunnen kweken door de ideale omstandigheden van licht, temperatuur en regen. We hebben tevreden klanten en proberen dat zo te houden en ons klantenbestand uit te breiden. Onze klanten zijn handelaren in Ecuador en internationale klanten die we direct leveren.”

  Wat zijn de ambities?

  „We willen tot de top drie van de sierteelt in Ecuador behoren voor de internationale markt, en bekend staan om de uitzonderlijke kwaliteit van onze rozen. Dit kan doordat we echt op de Mitad (het midden) van de wereld zitten. We leggen veel nadruk op klantenservice. Daarnaast hechten we eraan het werknemers zo goed mogelijk naar de zin te maken.”

  Lees hier meer in het digitale magazine van het Vakblad voor de Bloemisterij van afgelopen week.

   

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar