Delphy beproeft Topsurfmengsels

Op de open dag bij Delphy’s onderzoekscentrum in Boskoop is een proef te zien met organische reststoffen in de boomkwekerij.

Delphy is een proef gestart met Topsurfmengsels in de vollegrond. Dit zijn mengsels die zijn samengesteld uit organische reststoffen, grondstoffen en additieven. Zoals bagger- en groenmateriaal.

De proef is onderdeel van de begin dit jaar gesloten Green Deal Topsurf. Hierin onderzoekt Topsurf Nederland met provincie Zuid-Holland, gemeenten (waaronder Alphen aan den Rijn) in hoeverre bodemverbetering mogelijk is met de materialen. Bij boeren in het veenweidegebied kunnen deze misschien een oplossing zijn voor bodemdaling.

Ochtend containerteelt, middag vollegrond

Tijdens de open dag op het onderzoekscentrum, vrijdag 29 september aan Rijneveld 153, zijn verder weer diverse proeven te bezichtigen met gecoate meststoffen. Ook liggen er diverse gewasbeschermingsproeven en vindt er residu-onderzoek plaats.

Het ochtendprogramma (vanaf 9.00 uur) is gericht op de containerteelt, het middagprogramma (vanaf 13.30 uur) op de vollegrondsteelt. Bezoek kan meetellen voor de spuitlicentieverlenging.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties