De Boomkwekerij Nieuws Demoveld klaar voor Baumschultechnik

Demoveld klaar voor Baumschultechnik

0

Op het terrein waar in augustus Baumschultechnik 2019 zal plaatsvinden, is alvast een demonstratieveld aangelegd.

Op het veld bij het Gartenbauzentrum in Ellerhoop (Pinneberg) zijn onderstammen van rozen en vruchtbomen, Nordmann-sparren en grote bomen uitgeplant. De afstanden tussen de rijen variëren van 50 cm tot 3 m. Zo ziet het veld er begin mei uit:

Foto: Arno Engels

Tijdens Baumschultechnik zullen hier de nieuwste machines voor de boomkwekerij worden gedemonstreerd, inclusief robotsystemen die autonoom ingevoerde instructies uitvoeren.

De Versuchs- und Beratungsring für Baumschulen Schleswig-Holstein is al geruime tijd bezig met de organisatie van de internationale vakbeurs. Eerder zei VuB-bedrijfsleider Heinrich Lösing al dat de belangstelling voor editie in 2019 net zo groot is als voor de afgelopen editie in 2012.

Bij de aanleg van het demoveld (v.l.n.r.): Heinrich Lösing (VuB), Christina Hilger (VuB), Frank Schoppa (BdB Landesverband Schleswig-Holstein) en Jan-Peter Beese (Landwirtschaftskammer Schleswig-Holstein). Foto: Andreas Wrede

Tegelijk met Baumschultechnik 2019 viert toeleveringsbedrijf Hermann Meyer in Rellingen zijn 200-jarig bestaan. Ook zijn er dan de Florum – Holsteiner Baumschultage, open dagen bij kwekers in de regio.

Reageer op dit artikel

avatar