Demoveld klaar voor Baumschultechnik

Op het terrein waar in augustus Baumschultechnik 2019 zal plaatsvinden, is alvast een demonstratieveld aangelegd.

Op het veld bij het Gartenbauzentrum in Ellerhoop (Pinneberg) zijn onderstammen van rozen en vruchtbomen, Nordmann-sparren en grote bomen uitgeplant. De afstanden tussen de rijen variëren van 50 cm tot 3 m. Zo ziet het veld er begin mei uit:

Foto: Arno Engels

Tijdens Baumschultechnik zullen hier de nieuwste machines voor de boomkwekerij worden gedemonstreerd, inclusief robotsystemen die autonoom ingevoerde instructies uitvoeren.

De Versuchs- und Beratungsring für Baumschulen Schleswig-Holstein is al geruime tijd bezig met de organisatie van de internationale vakbeurs. Eerder zei VuB-bedrijfsleider Heinrich Lösing al dat de belangstelling voor editie in 2019 net zo groot is als voor de afgelopen editie in 2012.

Bij de aanleg van het demoveld (v.l.n.r.): Heinrich Lösing (VuB), Christina Hilger (VuB), Frank Schoppa (BdB Landesverband Schleswig-Holstein) en Jan-Peter Beese (Landwirtschaftskammer Schleswig-Holstein). Foto: Andreas Wrede

Tegelijk met Baumschultechnik 2019 viert toeleveringsbedrijf Hermann Meyer in Rellingen zijn 200-jarig bestaan. Ook zijn er dan de Florum – Holsteiner Baumschultage, open dagen bij kwekers in de regio.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties