Den Haag deelt bomen uit aan inwoners en bedrijven

  De gemeente Den Haag gaat dit jaar beginnen met het uitdelen van bomen aan haar bewoners. Het doel hiervan is om de stad te vergroenen. De gemeente ziet op de grond die in haar bezit is niet voldoende mogelijkheden om verstening van de stad tegen te gaan. Om die reden worden nu bomen aangeboden aan inwoners, bedrijven en scholen, die zo op hun grond kunnen bijdragen aan een groener Den Haag.

  Den Haag wil het totale bladerdek van alle bomen in de stad tot 2030 met 5% laten toenemen. De grootte van het bladerdek draagt volgens de gemeente namelijk meer bij aan de leefkwaliteit dan het aantal bomen. De gemeente laat vergroening van de publieke ruimte overigens niet helemaal varen. De bomenrijen die al in de stad staan, moeten zoveel mogelijk gesloten bomennetwerken gaan vormen.

  In tegenstelling tot het Lange Voorhout, in het centrum van Den Haag, zijn veel straten en buurten zeer versteend. Met het plan om particuliere grond te vergroenen, moet daar verbetering in komen. (Foto: Shutterstock)
  Inspelen op klimaatverandering

  Verantwoordelijk wethouder Hilbert Bredemeijer hoopt de komende jaren op een toename van zeshonderd bomen per jaar in Den Haag. Zo wil de gemeente de toenemende drukte in de stad en klimaatverandering beter op kunnen vangen. De eerste duizend bomen zullen dit najaar worden uitgedeeld. Hoe geïnteresseerden zich bij de gemeente kunnen melden voor een boom wordt later bekendgemaakt. Wel is al duidelijk dat de gemeente de bomen gratis zal komen bezorgen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties