Dick Oosthoek nieuwe voorzitter NVTB

De Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen (NVTB) heeft een nieuwe voorzitter. Groenkeur-directeur Dick Oosthoek (53) volgt Ceciel van Iperen op, die eind 2019 al afscheid heeft genomen van de vereniging. Oosthoek neemt in praktische zin het stokje over van vice-voorzitter Bart van der Klugt. Als directeur van kwaliteitskeurmerk Groenkeur is Oosthoek geen onbekende in het vak en onder meer verantwoordelijk voor de Beoordelingsrichtlijn Boomverzorging.

Oosthoek stapt in op een moment dat de vereniging klaar is om de nieuwe koers wereldkundig te maken. De website is recentelijk vernieuwd, de kwaliteitstoetsing wordt nog verder aangescherpt en nieuwe richtlijnen zijn in de maak. De nieuwe voorzitter staat voor de uitdaging om de maatschappelijke relevantie van het boomtaxateurschap verder uit te dragen bij overheden, verzekeraars en overige boomeigenaren. De NVTB begint met Oosthoek voluit aan het nieuwe jaar.

Expertise bij schade aan bomen

De NVTB is al 27 jaar de expert bij schades aan bomen en het taxeren van de vervangingskosten van bomen. De leden zijn verplicht hun vakkennis actueel te houden en regelmatig taxaties uit te voeren. Verder moeten ze een minimumaantal bijeenkomsten en workshops bijwonen. Eens per twee jaar legt ieder lid een proeve van bekwaamheid af, de kwaliteitstoets.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties