De Boomkwekerij Dieven slaan toe bij boomkweker

  Dieven slaan toe bij boomkweker

  0

  Bij kweker Joris De Buck in het Belgische Wetteren zijn in de nacht van 9 op 10 februari zo’n 100 grote bomen gestolen. Veel bomen zijn met de hand gerooid. De kweker denkt dat dieven de hele nacht hebben nodig gehad.

  Het is niet voor het eerst dat er bij de boomkweker bomen zijn gestolen, maar nooit was het zo’n groot aantal als dit keer. „Onze kwekerij ligt langs een doorgaande weg en is makkelijk bereikbaar. Er verdwijnt af en toe wel eens een boom die waarschijnlijk door een particulier wordt meegenomen. Dat is al jaren zo”, zegt De Buck.

  Dit keer gaat het echter om een grote partij van grote bomen. Het gaat om 30 reeds gerooide Carpinus betulus ’Lucas’ van 3,5 m met kluit. Verder hebben de dieven zelf 25 Prunus laurocerasus ’Angustifolia’ van 2,25 m en 30 Thuja van 2,5 m handmatig gerooid.

  „Het handmatig rooien is een enorme klus geweest. Ik denk dat de dieven de hele nacht zijn bezig geweest”, aldus de gedupeerde kweker.

  Iedereen die tips heeft die kan leiden naar het achterhalen van de bomen kan contact opnemen met de politie van Wetteren via politie.wetteren@pzwlw.be.

  Foto: Didier Verbaere, Het Laatste Nieuws

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.