Digitale revolutie

Ik lig op mijn rug in het gras, spierke in mijn mond, handen in mijn nek en ik staar omhoog. Ik vraag me af of ik een tatoeage zal laten zetten. Lijkt me wel wat. ’Euonymus, kampioen seizoen 2017, forever the best’ of zoiets. En dan wel op mijn onderarm of in mijn nek, niet ergens lafjes waar ik altijd een shirt overheen heb.

U snapt het al, best gelopen dus. Het was af en toe chaos, maar met de nodige ervaring is het toch weer best goed gelukt. En juist die ervaring is het wat me een beetje ongerust maakt. Ik was pas namelijk op zo’n regiovergadering van FloraHolland. En die hebben wilde plannen joh. Die bouwen iets nieuws. Digitaal. En nee, geen nieuw platform, maar een heel nieuw ecosysteem. Een digitaal ecosysteem welteverstaan.
Het maakt me een beetje onzeker. Tuurlijk, er zitten grote voordelen aan, eindelijk wordt dat starre afrekenen via de veiling aangepakt. Kopers hebben niet per se meer een kopersnummer nodig, een creditcard is genoeg, of eventueel Ideal. Hey, dat maakt de wereld makkelijker hè? Geen gekloot meer met klanten die niet bij de veiling aangesloten zijn, gewoon boter bij de vis, we worden allemansvrienden.
Maar dat andere, daar ben ik een beetje bang van. Het aanbod. Hoe krijg ik dat potdikkie goed ingevuld en bijgehouden? Want als ik ’s avonds bij de deur kijk waar alle handel van die dag klaarstaat, dan is niks hetzelfde. Elke klant heeft zijn specifieke eisen of wensen. Andere trays, beladingen, geen groen in de mix, of juist wel. One size, en daarna op maat gemaakt, fits only one.
Kijk, als iemand een kar mix bestelt, en dat doet ie een paar dagen later weer, dan wil ik graag hetzelfde leveren, want blijkbaar vond ie de eerste kar mooi genoeg om bij te bestellen. Maar die gast gaat echt niet alles bij elkaar zitten puzzelen in een ecosysteem. Die wil een op-maat-oplossing die we samen bedenken. En vaak is er dan wat ervaring en creativiteit gewenst om alles rond te breien. En dat moet dus straks allemaal digitaal. Dat wordt een uitdaging. Lig ik dan vaker ongestoord in het gras? Of sta ik in 2025 helemaal vol met tatoeages?

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties