Dit zijn de 65 beste Duitse toekomstbomen voor de stad


Bund deutscher Baumschulen en der Deutschen Gartenamtsleiterkonferenz komen met de nieuwste selectie van 65 bomen die geschikt zijn voor de stad.

Hoe zien de stadbomen van de toekomst eruit? Welke eigenschappen moeten ze hebben om klimaatverandering met succes het hoofd te kunnen bieden? Bund deutscher Baumschulen en Deutschen Gartenamtsleiterkonferenz (GALK) komen in hun brochure ’Toekomstbomen voor de stad’ met een geactualiseerde lijst van geschikte boomsoorten.

Breder scala aan straatbomen

„Diversiteit is gewenst. Weg met de monoculturen in de binnensteden, we moeten naar een breder scala aan straatbomen”, zegt BdB-voorzitter Helmut Selders. „Klimaatverandering brengt niet alleen extreme weersomstandigheden met zich mee, ook ziekten bedreigen de bomenpopulatie. Stedenbouwkundigen en adviseurs moeten in de toekomst meer vertrouwen op diversiteit in het gebruik van bomen, daarmee zal de bomenpopulatie beter gewapend zijn tegen klimaatverandering.”

De GALK-bomenlijst is gemaakt voor iedereen die betrokken is bij het proces van het kiezen van stadsbomen en bevat adviezen over onder andere standplaats en onderhoud.

Bekijk hier de nieuwste versie van de GALK-bomenlijst.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties