Drie gemeenten krijgen eerste StuiterGras

  Bergeijk, Lisse en de Krimpenerwaard zijn de eerste drie gemeenten met StuiterGras, een speelelement dat bestaat uit verschillende trampolines die in het gras zijn geïntegreerd.

  Stuitergras

  StuiterGras is het resultaat van een zogenoemde ’startup-challenge’ van het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Het ministerie vroeg deelnemers om iets te ontwikkelen waardoor kinderen in de openbare ruimte in beweging komen. StuiterGras werd als winnaar verkozen.

  Groene trampolines
  Stuitergras is toepasbaar op elk stukje gras in de gemeente, in verschillende patronen en omvang. StuiterGras wordt geïntegreerd in het aanwezige gras en gaat daardoor op in de leefomgeving. Kinderen worden uitgedaagd om op deze groene trampolines te ‘stuiteren’, maar de speelelementen kunnen ook gebruikt worden tijdens bootcamplessen, free runnen, fitness en gymlessen.

  Deze periode wordt het eerste Stuitergras bij de gemeenten Bergeijk, Lisse en de Krimpenerwaard aangelegd. Dit zijn gemeenten die de JOGG-aanpak hebben omarmd (Jongeren op gezond gewicht). Gemeenten die ook StuiterGras willen, kunnen zich via de website aanmelden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties