Drie nieuwe uitbreidingen voor de boomkwekerij

De toelatingen van gewasbeschermingsmiddelen Oblix 500 SC, Thiovit Jet en T34 Biocontrol zijn uitgebreid, waardoor de middelen nu ook in de boomkwekerij en vaste planten zijn toegelaten. Dat heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden in haar vergadering van 17 december besloten.

De toelating van Oblix 500 SC (10319N) op basis van de werkzame stof ethofumsaat is uitgebreid en mag nu ook in de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen, vaste planten, snijgroen en trekheesters worden toegepast. De uitbreiding is tot stand gekomen met het Fonds Kleine Toepassingen met als toelatingshouder LTO Vakgroep Vollegrondsgroente.  

De toelating van Thiovit Jet (5395N) op basis van de werkzame stof zwavel wordt uitgebreid met onder andere toepassing in onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten. Het schimmelbestrijdingsmiddel was al toegelaten in de bedekte teelt van vaste planten.

T34 Biocontrol op basis van werkzame stof Trichoderma asperellum T34 is na uitbreiding van het etiket ook toegelaten in de teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Vervallen

De toelating van Admire is ingetrokken. In de teelten waar het middel nog een toelating had, is deze per 1 december 2020 komen te vervallen. Ook aflevertermijn en opgebruiktermijn is per 1 december vervallen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties